Flamsäkra arbetskläder för järnvägsarbetare

Spårsvetsare i kevlarförstärkta arbetsbyxorSpårsvetsare i kevlarförstärkta arbetsbyxor Spårsvetsare är en mycket speciell yrkeskategori med ett unikt behov av arbetskläder. Dom svetsar ihop rälsskarvar, och tidigare förstördes massor av arbetsbyxor av gnistregnet när skarvarna skulle slipas.

I värsta fall kunde ett par byxor om dagen gå åt. Snittlivslängden var en vecka. Tillsammans med kunden löste vi problemet genom att förstärka byxornas framsida med Kevlar – världens starkaste textil. Det är faktiskt samma material som används i skottsäkra västar.

Plötsligt håller de flamsäkra arbetsbyxorna ett halvår. Visst kostar dom lite mer i inköp, men totalkostnaden blir betydligt lägre. ”Den som köper billigt, köper dyrt” – låter det bekant?

I vårt sortiment hittar du alla typer av flamsäkra arbetskläder som klarar trafikverkets krav. I trafikverkets föreskrifter finns anvisningar på vilka krav som gäller för att få arbeta i spårmiljö. Tidigare var det bara orange färg som var tillåten men numera kan man välja även gult. Kraven är att arbetskläderna skall vara ljusbågstestade och även klara gällande standard för flamsäkerhet. I vårt omfattande sortiment finns alla typer av plagg för olika arbetssituationer och väderlek. Det är kanske inte så konstigt att vi säger att våra kunder är våra bästa säljare. Ofta ringer kunder och frågar om de också kan få köpa byxor för spårsvetsare som de har sett att andra har. Önskemålen varierar med användaren och vi ser få begränsningar i vad vi kan åstadkomma. Någon vill ha förstärkning endast på knä, andra ända upp till mitten av låret. Vi har också anpassat plagg till smeder som haft problem med metallstänk även på ärmarna på jackorna. Det är en härlig utmaning att få hjälpa den enskilde individen så han blir nöjd.