Puvabs sortiment av flamsäkra arbetskläder

Vårt sortiment uppfyller alla era behov av professionella, flamsäkra arbetskläder - skyddskläder för yrkesbruk. Vårt koncept ger er möjlighet att välja arbetskläder i egna profilfärger och även unika anpassningar till varje användare. Läs mer om kläder för El/Industri-, Varsel/El- och Järnvägssortimenten nedan

GORE-TEX ® Collection

Gore-tex arbetskläderPUVAB har i sin GORE-TEX ® kollektion utvecklat ultimata skyddsplagg för tuffa förhållanden. Plaggen är certifierade för flamskydd, ljusbåge, regn, antistat och varsel i kombination med GORE-TEX ® egenskaper för vattentätt, komfort och ventilation.

Vi på PUVAB har valt att laminera yttertyget med ett GORE-TEX ® membran. Då erhåller plagget de bästa egenskaper man kan uppnå i form av vattenavvisning, ventilation och funktion. Samtliga sömmar är tejpade vilket gör att ingen fukt kommer in i plagget. Många GORE-TEX ® plagg har membranet i innerfodret vilket medför att fukten hamnar mellan yttertyg och foder vilket är en enklare och billigare lösning. Man erhåller inte samma slitstyrka, funktionalitet eller kvalitet som i PUVAB´S produkter. Hultafors Group AB, som sedan 2017 driver PUVAB, erbjuder även GORE-TEX® i Snickers Workwear arbetskläder som arbetsjackor och skaljackor. 

Läs mer

Flamsäkra arbetskläder för dig som arbetar med Energi & elnät

I en utsatt situation kan du lita på din flamsäkra arbetskläder

För oss och för dig är det viktigt att varje plagg är anpassat till just din arbetssituation och det är de små detaljerna som gör skillnad när man använder sina flamsäkra arbetskläder varje dag.
I vårt sortimentet ingår alla typer av arbetskläder från underkläder, tröjor, skjortor och ytterkläder för både sommar-vinter och varselkläder. Vi erbjuder flamsäkra arbetskläder i olika kvaliteter för att du som kund skall kunna välja efter användningsområde. Jobbar man inomhus är NOMEX ett utmärkt val men utomhus under vinterhalvåret är kraftigare tyger lämpligare. Alla arbetskläder, även underkläder, är certifierade enligt gällande normer och är även ljusbågstestade.

Flamsäkra arbetskläder för järnvägsarbetare

Spårsvetsare i kevlarförstärkta arbetsbyxorSpårsvetsare i kevlarförstärkta arbetsbyxor Spårsvetsare är en mycket speciell yrkeskategori med ett unikt behov av arbetskläder. Dom svetsar ihop rälsskarvar, och tidigare förstördes massor av arbetsbyxor av gnistregnet när skarvarna skulle slipas.

I värsta fall kunde ett par byxor om dagen gå åt. Snittlivslängden var en vecka. Tillsammans med kunden löste vi problemet genom att förstärka byxornas framsida med Kevlar – världens starkaste textil. Det är faktiskt samma material som används i skottsäkra västar.

Plötsligt håller de flamsäkra arbetsbyxorna ett halvår. Visst kostar dom lite mer i inköp, men totalkostnaden blir betydligt lägre. ”Den som köper billigt, köper dyrt” – låter det bekant?

Läs mer

Flamsäkra arbetskläder för Industri

 Arbetskläder för industriVi erbjuder flamsäkra arbetskläder i olika kvaliteter för att du som kund skall kunna välja efter användningsområde. Jobbar man inomhus är NOMEX ett utmärkt val - tunt, smidigt och särkilt lämpligt på sommaren för den som jobbar i varma miljöer. Alla arbetskläder, även underkläder, är certifierade enligt gällande normer och är även ljusbågstestade. Vårt kompletta sortiment av arbetskläder innefattar kläder som är syratåliga för till exempel pappersbruk.

Flamsäkra arbetskläder för Sågverksarbetare

Arbetskläder för sågverksarbetareArbetsmiljön för sågverksarbetare har utvecklats och försändrats stort de senaste 20 åren. Vi har utvecklat arbetskläderna och anpassat dem för alla farliga situationer som ingår i sågverksarbetarens dagliga arbete.

Flamsäkra arbetskläder för brandkår och ambulans

Eripio - Arbetskläder för ambulansförare och brandkårEripio Wear är ett nystartat varumärke inom Puvab AB. Affärsidén är att utveckla och leverera skyddskläder till personal inom Ambulans och Räddningstjänst.

Eripio Wear är skräddarsytt för Ambulans & Räddningstjänst med fokus på en god logistik, hög service och en påkostad web shop som är individuellt anpassad för person/ID och märkning av plagg.

För mer information om Eripio sortimentet besök gärna: http://www.eripiowear.com/

Sirena jacka4e513 t-shirt medicus liten 2

Flamsäkra arbetskläder för dig som arbetar med Vindkraftverk

Arbetskläder för vindkraft montörer ställer höga kravNär man bygger och underhåller vindkraftverk ställs det "höga" krav på arbetskläderna.

Många företag expanderar inom Vindkraft. De bygger och planerar nya anläggningar, men sköter även underhåll av befintliga. Som ni säkert redan förstår så ställs det särskilt höga krav på arbetskläderna när man arbetar i trånga och smutsiga utrymmen.

Tillsammans har Puvab och användarna arbetat fram ett sortiment som tillfredställer krav på god tvättbarhet med NOMEX i de flamsäkra arbetskläderna. Att kläderna sedan är smidiga när man arbetar är väl en självklarhet.