Puvab

Puvab affisch-kub-kropp-1PUVAB är ett svenskt bolag som grundades 1989 i Borås. Idag tillhör bolaget företagsgruppen Hultafors Group AB där även Snickers Workwear som erbjuder bland annat arbetskläder, arbetsbyxor och arbetsjackor till professionella hantverkare i Sverige, men till exempel även arbeidsklær och arbeidsbukser i Norge och andra marknader ingår. Redan från starten fokuserades arbetet med att marknadsföra skyddskläder för svenska energi och järnvägsföretag. Vikten av att klä sig rätt inifrån och ut har varit en av hörnstenarna i verksamheten. Puvab har därför alltid lagt mycket arbete på att ta fram funktionella och certifierade plagg av högsta kvalitet som fungerar i sin helhet för arbete under både varma sommardagar och kalla vinterdagar. Idag har vi nog Europas bredaste sortiment av certifierade kläder inom detta område.

En viktig del är även att göra allt så enkelt som möjligt för beställningar. Vi har därför ett system där vi åker ut och tar mått och storlekar på alla användare för att sedan lägg in dessa i personliga klädkort. När du som kund beställer kläder får varje brukare alltid rätt storlek med personliga anpassningar. Vi märker givetvis upp plaggen med företagets logotype men även med en personlig ID-märkning. Allt för att det skall bli enkelt för dig som kund. Många av våra kunder berättar att det bästa med Puvab är att de köper ”NO PROBLEM” i ett område som för många upplevs som både krångligt och förenat med problem.

Vi producerar merparten av våra kläder i vår eget ägda fabrik i Kaliningrad-Ryssland. Detta medför att vi har kontroll över hela processen och bestämmer själva när och vad vi behöver producera. Detta har medfört att vår senaste ISO mätning visar att vi levererade 85% av våra beställningar inom 5 dagar.

2013 startade PUVAB varumärket ERIPIOWEAR som marknadsför kläder till ambulans och räddningstjänst. Kläderna bygger precis som för Puvab på nytänk när det gäller design och funktionalitet. Glädjande är att redan efter två år har flera kommuner i såväl Sverige, Danmark och Finland valt Eripiowear som huvudleverantör.

Puvab i ett nötskal

  • 1989 – PUVAB grundas av Ulf Hansson och Kjell Gustavsson.
  • 1991 – Samarbete med Vattenfall inleds där en helt ny kollektion tas fram anpassad speciellt för deras arbete. Mycket av detta arbete lägger grunden till PUVABs fortsatta utveckling.
  • 1995 – PUVAB lanserar en helt ny ergonomisk kollektion på Elfackmässan vilket rönte stor framgång i Elbranschen.
  • 1998 – Ulf hansson blir ensam ägare till Puvab
  • 2003 – PUVAB startar sin fabrik i Kaliningrad-Ryssland där merparten av produktionen skall ske.
  • 2011 – Gustav Örn förvärvar PUVAB och blir huvudägare.
  • 2013 – Per Wagnås tillträder som ny VD. Varumärket ERIPIOWEAR grundas. PUVAB inleder ett samarbete med Gor-Tex och lanserar sin första kollektion med funktionella ljusbågstestade Gore-Tex plagg.
  • 2014 – Strategiskt samarbete med MASCOT A/S inleds vilket innebär att PUVAB kan erbjuda ett fullsortiment även av arbetskläder och skor där inte krav på flamskydd ställs. Samarbetet avslutades 2017.
  • 2017 - Hultafors Group AB förvärvar PUVAB för att stärka företagets varumärkesportfölj inom skyddskläder.