Hur tänker vi?

Puvab - så har vi tänktFunktion
Genom vår specialisering på elkraftsbranschen säkerställer vi att detaljerna har en hög relevans för brukaren av kläderna. Plaggen är utrustade med en mängd praktiska och genomtänkta special- detaljer som underlättar arbetet. Vissa detaljer är unika för Puvab.

Ekonomi
En Skoda är billigare i inköp, men en Volvo blir billigare per mil. Även för skyddskläder är livs- längden avgörande för totalkostnaden. Skyddskläder som är genomtänkta, med en överlägsen kvalité och livslängd blir en bra affär över åren.

Ergonomi
Vi lägger stor vikt vid ergonomisk utveckling. Ergonomiskt väl utformade plagg används mer och därigenom uppfylls också skyddsaspekten i större utsträckning. Arbetet blir dessutom effektivare i kläder som känns bra.

Produktutveckling
Vi tillverkar enligt Darwins principer, med det menar vi att varje produktionsomgång ska utvecklas mot den föregående. Genom våra förhållandevis korta serier, kan vi tillåta oss att ändra så fort vi upptäcker en detalj som kan göras bättre.

Design
Funktionella, bekväma och säkra plagg är resultatet av ett noggrant utvecklingsarbete. Grunden finns i lång tradition, kunskap och samarbete med användarna. Vi designar kollektioner för företag med speciella önskemål.

Testning
Vi är ledande inom utvecklingen av skyddskläder för energi och kraftbolag. Puvab var det första företaget som började använda ljusbågstester vid utvecklingen av flamsäkra skyddskläder. Självklart uppfyller våra plagg minst gällande normer och certifieringar.

Material
Det ställs höga krav på tygets egenskaper för skyddskläder. Vi anpassar materialblandning efter användningsområde, ibland ända ner till individnivå. Genom ett nära samarbete med tygproducenter utvecklar vi ständigt materialen för att motsvara de krav och behov som uppstår.

Kvalitet
Vi prutar aldrig på kvaliteten. Vår målsättning är att ständigt tillse att vi får en maximalt hållbar produkt. För att uppnå detta använder vi enbart Europas ledande tygleverantörer. Dessutom halveras miljöpåverkan genom en fördubblad livslängd.

Sömnad
Oavsett hur bra material man använder kommer inte plaggen att hålla om man slarvar med sömnaden. Ett bra mått på hur noggrant man har utfört sömnaden är antalet tränsar. En träns är en textil punktsvets som förstärker plagget på speciellt utsatta ställen. Vi är kända för vår förkärlek för tränsar. Ju fler desto bättre.

have a safe day